ΕΚΔΡΟΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ Β ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΕΤΟΥΣ 2019

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

ΑΧΑΊΑ – ΑΡΧΑΙΑ ΑΙΓΕΙΡΑ – ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ (Ι.Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΒΕΡΓΟΥΔΙΩΤΙΣΣΑΣ)

Αναχώρηση στις 0800 π.μ. από τα γραφεία της Λέσχης Πολυτεχνείου 12 για Δερβένι μέσω Εθνικής Οδού. Ανηφορίζουμε προς τον χώρο της Αρχαίας Αιγείρας. Επίσκεψη του θεάτρου (3ος π.Χ. αι.) με την απέραντη θέα στον Κορινθιακό Κόλπο. Συνεχίζουμε την ορεινή διαδρομή μας ανάμεσα σε πλατάνια, οπωροφόρα κι ελιές ντυμένα με τα χρώματα του φθινοπώρου δίπλα στον ποταμό Κριό. Θα επισκεφθούμε την Παναγία Βεργουδιώτισσα (9ος αι. 700μ. υψόμετρο) στο χωριό Μοναστήρι. Μικροί περίπατοι στην περιοχή, στη σκιά του βράχου της Εβροστίνας και τη γέφυρα του Κριού. Φαγητό σε τοπική ταβέρνα. Επιστροφή στην Αθήνα το απόγευμα.

ΑΡΧΗΓΌΣ Κα Ισηγόνη Γιούλα

ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΕΟΝΤΑΡΙ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 30/11/2019 -1/12/2019

ΣΑΒΒΑΤΟ 30/11/2019

Αναχώρηση από τα γραφεία της Λέσχης Πολυτεχνείου 12 στις 0800 π.μ. για Καλαμάτα. Στάση για καφέ και άφιξη μεσημέρι στην όμορφη πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, φαγητό σε ταβέρνα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Απογευματινή επίσκεψη στην έκθεση Ελληνικών Ενδυμασιών, δωρεά της Β. Καρέλια. Διανυκτέρευση.

ΚΥΡΙΑΚΗ 1/12/2019

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για Λεοντάρι Αρκαδίας, χωριό στον Β. Ταϋγετο με ιστορία από την αρχαία και βυζαντινή εποχή. Η στρατηγική του θέση καθόρισε την πορεία του την εποχή της Φραγκοκρατίας και του Δεσποτάτου του Μυστρά. Επισκέψεις στον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων και Αγίου Αθανασίου (μνημεία Υστεροβυζαντινής Αρχιτεκτονικής). Φαγητό στην περιοχή.  Επιστροφή στην Αθήνα το απόγευμα.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟ ΔΙΚΛΙΝΟ 115,00 ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΤΟΜΟ, ΤΟ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ 135,00 ΕΥΡΩ – ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥΛΜΑΝ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΕΩΣ ΤΙΣ 25/10 – ΑΡΧΗΓΟΙ ΚΟΣ Θ.ΚΕΣΣΑΝΗΣ – ΚΟΣ Ν.ΚΑΚΑΪΔΗΣ

 

 

Το ανωτέρω πρόγραμμα εκδρομών θα τηρηθεί ανάλογα με τις καιρικές και τοπικές συνθήκες του κάθε προορισμού.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ. Η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής των μελών και φίλων της Λέσχης μας διευκολύνει στην καλύτερη οργάνωση των εκδρομών και των εκδηλώσεων.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Π.Λ.